Om oss

Välkommen till en förskola där vi sätter barnen i fokus. Förskolan ligger i ljusa trivsamma lokaler på Wieselgrensskolan i Helsingborg. Här har vi nära till flera vackra grönområde som vi ofta besöker för att leka, lära och ge våra barn härliga naturupplevelser.

Barnen som går hos oss är fem år gamla och fulla av liv och rörelse. Vi är ute varje dag då vi tycker det att det är viktigt att våra barn rör på sig och är aktiva. Vissa dagar har vi aktiviteter på skolgården, andra dagar går vi på utflykter för att upptäcka nya, kreativa och spännande miljöer. Inom gångavstånd från förskolan ligger Viskängen, som är ett stort parkområde, vackra Jordbodalen och Furutorpsparken.
Vi samarbetar med de andra förskolorna i vårt område (Traktörsgatans-, Guldsmedsgatans- och Åhusgatans förskola) och Wieselgrensskolans förskoleklass. Vi arbetar ständigt med våra lärmiljöer och använder pedagogisk dokumentation som ett verktyg för att synliggöra barnens lärande.
Det finns på förskolan en utvecklingsledare som har ett särskilt ansvar att utveckla den pedagogiska verksamheten ur ett helhetsperspektiv och en pedagogista som är en stor inspiratör i sitt arbete med att driva pedagogiska frågor hos våra pedagoger.

Språket arbetar vi med på olika sätt. Med hjälp av förskolans elcyklar och den lokala busstrafiken är vi ofta runt i staden och gör olika aktiviteter. Vi besöker exempelvis Olympiaskogen, Dunkers kulturhus, Konserthuset, Fredriksdal och stadens olika lekplatser.

Liksom alla förskolor i Wieselgrensområdet präglas vi av omtanke, värme och glädje. Föräldrar och barn möts alltid av engagerad och kompetent personal. Det gör vår förskola till ett värdefullt komplement till hemmet. Vi är stolta över den fina relation som råder mellan föräldrar, personal och barn.